*Köpa Stevia

 

Köp steviaprodukter av alla slag här:
Vimishop Vitaminer och Mineraler

Har du en butik och vill bli återförsäljare för Stevia Sweden? Anmäl ditt intresse via webbplatsen MSM Original.

Stevia blad
 

*Information om stevia

 

Stevia Sweden information om steviaprodukter

Stevia Rebaudiana Bertoni

Det idealiska ört-sötningsmedlet som är utan kalorier, smakar gott och är säkert för diabetiker.

Stevia växt grafik

Om vad stevia är

Stevia är en ört som tillhör krysantemumfamiljen. Guarani-indianerna i Sydamerika använder Stevia som sötningsmedel sedan århundraden.

Alldeles nyligen har FDA godkänt Stevia (med en renhet på minst 95%) som GRAS (Generally Recogniced as Safe) i USA och Kanada. Det har tagit många år att få Stevia godkänd och slippa kalla den enbart "kosttillskott" för att kringgå motståndet.

Steviaörten innehåller bl a sött smakande glykosider, minst 31 essentiella oljor, klorofyll, enzymer, vitaminer, mineraler, spårämnen såsom magnesium, kalcium, mangan, zink, kisel och tenn.

Stevia skapar inte begär efter mer stevia. I stället reducerar stevia begäret efter sött av alla slag och kan därför vara en betydelsefull hjälp vid viktminskning. Stevia sägs höja energinivån för dem som har lågt blodsocker. Helt säkert är att stevia är ett säkert och hälsosamt sötningsmedel.

Enligt vetenskapliga undersökningar har det visat sig att den mänskliga kroppen inte smälter eller metaboliserar de intensivt söta glykosiderna i stevian. De passerar oförändrade genom hela matsmältningskanalen och det gör att vi inte tar upp några kalorier från ren stevia, som alltså har ett glykemiskt index på 0!

Stevian är hälsosam, vilket visats under lång erfarenhet. Man kan använda den som flytande näringstillskott.

Stevian innehåller ett antal viktiga näringsämnen, som fattas i mycket av den mat som vi äter, men som är vitala för viktiga körtlars och organs funktioner så att kroppen ska fundera som den ska - med precision och balans.

Stevian är ett fantastiskt sötningsmedel som kan användas direkt i sin naturliga form (pulvriserade blad).

Stevia kan användas till att söta vatten, the och andra drycker, soppor och andra typer av mat. Det tar emellertid tid för den söta glykosiden i stevia att lösas i en kall dryck än i varm vätska!

Steviabladen kan användas som the eller som ett fint kryddpulver, som kan strös över maten likt andra kryddor. Det ger näring till maten och drycken och förstärker också de naturliga smakerna.

Stevia i många länder

Stevia introducerades i Japan på 1970-talet av ett konsortium av tillverkare av matprodukter och flera steviaprodukter slog snabbt igenom. Man använde stevian till att söta många olika matprodukter inklusive glass, godis, bröd, pickles, seafood, grönsaker och olika drycker. Man såg dess användbarhet och dess säkerhet, vilket testades genom betydande vetenskapliga tester.

Spridningen begränsades inte bara till Japan. Idag växer stevian också och används i många länder utanför Sydamerika, inkluderande Kina, Tyskland, Malaysia, Israel och Sydkorea.

The Japanese National Institute of Health tog plantor till Japan (1970-talet) och började undersöka vetenskapligt. Japanska vetenskapsmän hade utvecklat och patenterat extraktionsmetoder för att skilja den intensivt söta komponenten från bladen. Bladen kan vara 30 ggr sötare än socker och dess varierande söta beståndsdelar (glycosider) kan vara 250-400 gånger sötare än socker och innehåller inga kalorier! Den form som i första hand används som sötningsmedel i Japan är ett vitt puderextrakt (stevioside). I den formen är stevian ca 200-300 gånger sötare än socker (i vikt mätt). Det finns hundratals av patent på extraktionsprocesser för stevia i olika länder.

Kring 1980 användes stevioside som det verkliga sötningsmedlet i Japan där aspartam är förbjudet i mat (men inte i medicin). Man använde det ensamt eller blandat med andra sötningsmedel i hundratals matprodukter i hela Japan. Det har också upptäckts att stevioside förhöjer utseendet på frusen mat. Man förutspådde att stevioside skulle bli det stora kommersiella sötningsmedlet man skulle välja i Japan och också i övriga världen.

*Stevia är en ört

 

Växten Stevia Rebaudiana Bertoni

Stevia Rebaudiana
Foto: Licensierad bild*

*Kosttillskott

 

Andra webbplatser om kosttillskott och hälsokost:

Planta